Mariken van Spronsen


 • Dirigent • 


Hi, ik ben Mariken van Spronsen en ik zing al mijn hele leven lang,

want dat is gewoon het allerleukste dat bestaat!

ABOUT ME


Het zingen begon op de lagere school, daarna op de middelbare 

school onder leiding van René Verhoef en later tijdens mijn studie 

dwarsfluit aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Hierover meer onder het kopje ervaring. 


Nu ben ik ook gevraagd om samen met "A Bunch Of Twolips" een frisse doorstart te maken en dat doe ik met heel veel plezier. Ik wil graag met passie samen zingen, samen op zoek gaan naar de unieke klank die alleen déze groep kan maken. Om dat te bereiken besteed ik tijdens de repetities veel aandacht aan de relatie tussen de adem en de stem, de intonatie en de uitspraak, aan klankvorming solo en in de groep. Het doel daarbij is: vooral véél en lekker vrij zingen!


Omdat ik zelf zoveel plezier heb in zingen wil ik ook graag anderen leren hoeveel plezier je van zingen kunt hebben terwijl je je stem optimaal gebruikt. Niet alleen solo zingen, maar óók in een groep, niet alleen popliedjes, maar ook musical, jazz en klassiek. Daarom heb ik, naast de individuele zanglessen, zelf ook verschillende zanggroepen opgericht. Zangleerlingen bij TOON die in Assen op de basisschool zitten, kunnen meedoen met Toontje Hoger. In Rolde dirigeer ik samen met collega Martijje Lubbers “Zing eens Aa”, zanggroep voor leerlingen die in Rolde op de basisschool zitten. Leerlingen die op de middelbare school in Assen zitten, zingen in Happy Voices. Daarnaast leidt ik verschillende koren die zijn verbonden aan lagere scholen en middelbare scholen, waaronder Vincent Voices: een zanggroep van leerlingen van het Vincent van Gogh College, locatie Lariks. Meer informatie over zangles, zanggroepen en andere zangactiviteiten staat op mijn website: www.zinginassen.nl


Bij alle lessen is het mijn doel om de unieke stem en uitdrukkingsmogelijkheden van de leerling te ontdekken en te trainen. Dat kan natuurlijk met behulp van de muziek die andere mensen hebben geschreven, maar je kunt natuurlijk ook je eigen muziek, je eigen liedjes leren schrijven en uitwerken.

Liedjes schrijven is hartstikke leuk, want ik doe het zelf ook! Als singer-songwriter schrijf ik en treedt ik solo op, maar ook met HERTZ, een zangduo waarin ik samenwerk met TOON-collega Liesbeth Korpershoek. Ik schrijf (vooral) Nederlandstalige kleinkunstliedjes die ik begeleid op de piano. Daarnaast schrijf ik ook liedjes voor Happy Voice. Deze liedjes worden niet alleen door piano, maar door de meiden afwisselend ook op gitaar en cagón begeleid. Ook voor jongere leerlingen schrijf ik Nederlandstalige liedjes die goed passen in mijn zang-methode “Zing!” en die vooral ook heel leuk en fijn zijn om te zingen. 


In de toekomst hoop ik ook speciaal voor en misschien zelfs wel mét "A Bunch Of Twolips"liedjes te kunnen schrijven die precies passen bij dit koor. Op die manier werken we samen aan een unieke sound en uniek repertoire.
Ervaring

Op het conservatorium leerde ik pianospelen en -begeleiden,

dirigeren en arrangeren. Na mijn studie dwarsfluit volgde ik 

zanglessen bij Marjan Kuiper en Jan van Zelm aan het 

Prins Claus Conservatorium. In projecten met het Brabant Koor 

zong ik onder andere in projecten met het Residentie Orkest, 

het Brabants Orkest o.l.v. Jaap van Zweden en Tania Cross, 

en trad ik onder andere op in het Concertgebouw. Ook met Het Noord Nederlands Concertkoor heb ik verschillende projecten gezongen waaronder het Weihnachts Oratorium van J.S.Bach (o.l.v. Peter Dijkstra) en het Requiem van Johannes Brahms. 

CONTACT DETAILS

0592248053

info@abunchoftwolips.nl

Vierakkers in Assen

Burgemeester Bothenius Lohmanweg 7, 9404 LB Assen

Copyright © All Rights Reserved